Tanker om skilsmisser og fester

Eftersom konfirmationstiden er over os, så hører man om de forskellige måder hvorpå skilsmissefamilier holder konfirmation. Hvis det står til “de uskrevne regler fra samfundet”, så holder man det naturligvis sammen på dagen, og gør man ikke det, så kan man let få en fornemmelse af at man er den eneste i hele verden som ikke har lyst til/kan finde ud af at være i stue med sin x. Jeg er ved at blive skør over at blive påduttet disse “uskrevne regler”, og ja – det er naturligvis noget jeg selv bestemmer om jeg vil tage til mig eller ej, men lidt påvirket af medierne det vil jeg vove at påstå man altid bliver.

Jeg vil blot opfordre til at man mærke efter i sin mave hvordan man har det, og at man tænker på konfirmanden. Hvis nu man ikke har nogen synderlig kontakt med sin x og ikke rigtig snakker sammen, hvad er så lige grunden til at man på denne dag skal sætte sig med en spændende teenager mellem sig. Du skal ikke komme og bilde mig ind at det er specielt rart at være den teenager som sidder i midten og mor og far på hver side med nye partnere osv. I min verden tager barnet ikke skade af at have 2 fester. Det ved jo i forvejen godt at tingene ikke altid er rosenrøde, og hvem ved, det fungere måske bedst hvis forældrene holder tingene adskilt. Det har jeg i hvertfald lært ved at være skilt – ikke altid at please mine børn og smide hvad jeg har i hænderne. Ikke fordi jeg ikke elsker mine børn, men ryger jeg først ned at ligge, af forskellige årsager, så kan jeg ikke være der for dem. Det er jo ikke hensigtsmæssigt.

Men søde rare “uskrevne samfundsnormer/regler”, kunne I ikke godt tage at slappe lidt af, og give lidt ros til de forældre som HAR taget stilling til at tingene er bedst hver for sig, hvor man ikke blander tingene sammen, i stedet for at fremture med hvordan man er en rigtig skilsmissefamilie. Altså man bliver jo ikke en ringere forælder af at tage stilling, og gøre op med sig selv hvad der føles bedst for en selv og ens barn.

Jeg håber alle derude får en rigtig god fest af den ene og den anden slags.

Hilsner fra AnjaAnemone

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
×
Show