Øjne som blå violer

I 2000 udgav VØB Music cd’en “Øjne som blå violer”, men kunsnteren Anja Guldhammer….det er faktisk mig. Fra årerne 1996 – 2000 tog jeg afsted som solomusiker….i min fine hvide Ford Sierra Stationcar….med basbunde, højtalere, mixer, to keybords, mikrofoner og hvad der ellers hører til for at spille til bal. Bilforhandleren syntes godt nok det var lidt vildt at sælge en stationcar til et ungt menneske som jeg, men når nu jeg skulle ud at spille, så gav det jo god mening.

Jeg har spillet til konfirmationer, diverse fødselsdage, fastelavns- og julefester. Det var hårdt, men det var også mega sjovt. I den omgangskreds af musikere jeg omgik, oplevede jeg et rigtig godt samarbejde og sammenhold. Det var en fantastisk tid.

Da jeg stoppede med at tage ud at spille i 2000, troede jeg aldrig jeg kom igang igen, men lige så stille så sneg der sig en guitar med når jeg skulle ud i en børnehave og arbejde, og en dag hvor min mor og jeg tur og besøgte Ottos Musik i Hobro så stod der en harmonika….vi snakkede om hvordan jeg oprindeligt var startet med at spille harmonika, derefter klaver og keyboard med fodbas, og min mor spurgte om hvis jeg skulle spille harmonika om det så skal være knap- eller tangent….”det skal være knap”, siger jeg til hende….og den jul…for 4 år siden…så fik jeg en knapharmonika. Tja, så er der jo ikke så meget at gøre end at komme igang med at spille igen – og der gik heller ikke længe inden det blev prøvet første gang. Mine svigerforældre havde nemlig guldbryllup i januar, og da de er ivrige cykelister – og mine forælder har skrevet et nummer som hedder “Uj, å cykle” – ja, så var det jo nærliggende at optræde med det – og det gjorde vi så. Elliot var ikke engang et år, og han mente bestemt ikke at han skulle sidde hos hans Faster da vi skulle på scenen, så ham havde jeg i en babysele på ryggen, og harmonikaen på maven (børn er absolut ingen hindring for at spille musik).

Herefter prøvede jeg at spille med Hvam spillemændene, men deres musikstil var ikke lige mig. Men heldigvis har jeg så fundet Vesthimmerlands Harmonika Orkester, hvor jeg kan slå mine folder.

Det må være alt for idag. Jeg har lagt et youtube link oppe i højre side, hvor du kan høre en af de sange som jeg har skrevet og indspillet der hedder “Der hvor fuglene synger”. Og her i indlægget kan du lytte til sangen “Uj, å cykle” med gruppen VØB (Vi Øver Bare)

Rigtig god dag – og husk nu at lave noget du godt kan lide.

Sytråd og vinterhilsner

AnjaAnemone

Scroll Up
×
Show