Tilbage til hamster hjulet eller ?

Når jeg sidder og skroller ned over fb så kan jeg ikke lade være med at tænke “jamen den er som den plejer” Selvfølgelig er der flere opslag med folk der rækker ud og hjælper hinanden og en masse tilbud om dit og dat og oplysninger om Corona, men generelt er der fart på mediet som der altid har været.


Så hvad har folk lært af denne krise?
Har de overhovedet lært noget eller taget nogle ting til sig for at ændre deres livsstil og adfærd.
Regner de bare med at kunne fortsætte som før når engang alt er under kontrol igen? De ting som de har ændret nu – bevarer de dem eller går de tilbage til “sådan har vi altid gjort”
Det virker sådan.


En ellers så fredelig dagligdag med isolation, blev pludselig afbrudt af at børnene skulle i webskole. Pludselig trådte hamster hjulet ind i hjemmet.
Det hamsterhjul som jeg i længere tid havde prøvet at finde en vej ud af. Nu var det i mit hjem – og som den gode dansker jeg er så tilpasser jeg og min familie os endnu engang situationen, og vi laver om på vores arbejdstider og rutiner i familien.


Så har jeg heller ikke lært noget….jo – jeg har lært noget. Jeg har lært at jeg bestemt ikke skal tilbage til hamsterhjulet. Jeg har lært at jeg faktisk er en rigtig god forældre (selvom jeg stadig bliver i tvivl når samfundet banker på og vil låne mine børn og stiller krav til os)
Men på den lange bane så har jeg nydt isolationen. Nydt at kunne være der 100% for mine børn. Trøste dem, når de slog sig. Grine med dem, når vi laver noget sjovt. Græde med dem, når vi synes det hele blev uoverskueligt. Bare være sammen med dem.


Nu banker den pulserende hverdag igen på….vi skal atter ud i samfundet. Der tikker mails ind fra skole og institution med retningslinier og masser af information….så er spørgsmålet bare om vi skal hoppe på hele hamsterhjulet eller tage en beslutning om at når samfundet skal åbne stille og roligt – så skal vi også stille og roligt ud i samfundet.
Så det gør vi. Lidt ad gangen. En uge ad gangen. Et par stykker af os i husstanden ad gangen. Stille og roligt i et tempo VI kan følge med i.


Rutsjeturen med isolation er langt fra ovre, men i stedet for at hoppe på hamsterhjulet og drøne afsted, så er der denne gang mulighed for at stoppe op, gribe muligheden og skabe den hverdag man ønsker og kan få til at passe til ens familie.

Huske at lave noget du godt kan lide i løbet af dagen.

Sytråd og Forårshilsner
AnjaAnemone

Scroll Up
×
Show